Hier vindt U informatie over Inlijsten

Waarom een Lijstenmaker ?

Uiteraard kost op maat inlijsten meer dan een kant en klare lijst, net zoals op maat gemaakte raamdecoratie duurder is dan kant-en-klaar, en op maat gemaakte meubelen ook duurder zijn dan die uit de fabriek. Hoe dan ook, je krijgt waar voor je geld en er is een tijd en plaats voor eigen keuze. Op maat inlijsten is van grote waarde voor stukken die u belangrijk vindt om te laten zien of om goed te bewaren - laten zien van uw persoonlijkheid of het bewaren van dierbare herinneringen of als verzamelwaarde. Ook bij het op maat maken van lijsten kan de prijs onderling ver uit elkaar liggen. Bv. Een borduurwerk maat 50 x 60 kan met een gekleurd lijstje en gewoon glas op € 81,45 komen terwijl als je een ornamentlijst pakt en dan museum glas 92% uv-werend komt hij op € 336,65. Dan kan er ook nog passepartout om waardoor de prijs weer anders uitkomt.
De keuze van de materialen bepaald voor een groot deel de prijs.

"Zuur vrij" betekent/ behoud / duurzame kwaliteit
Standaard passe-partouts en montage karton worden gemaakt van houtpulp papier, wat van nature zuur bevat. (Daardoor worden vergeling en achteruitgang van het product veroorzaakt). Tijdens de fabricage wordt nu een chemische buffer aan de passé-partouts toegevoegd, meestal calcium carbonaat. Deze term klinkt vast bekend. Calcium carbonaat is een basis ingrediënt in maag antacida. Het doel ervan is het opnemen of neutraliseren van het zuur, wat net zo werkt in het karton als in je maag. Daarom is het karton "zuur vrij".

Op maat inlijsten is een goede koop
De belofte van grote korting is een handige verkoop zet, die ervoor zorgt dat klanten denken dat ze een uitzonderlijke waarde krijgen, terwijl in werkelijkheid de beschrijving van de producten en diensten misleidend kunnen zijn. Ook zijn de kortingen meestal gebaseerd op opgedreven handelsprijzen. Nietsvermoedende klanten kunnen voor de gek gehouden worden, tot het te laat is.

Wanneer je een op maat gemaakte lijst koopt, koop je meer dan gewoon een lijst. Je koopt ook het voordeel van de kennis van de lijstenmaker, zijn vakkundigheid, training en ervaring. Overleg met een ervaren, professionele lijstenmaker kan resulteren in een afgerond project dat een aantrekkelijk brandpunt is dan zomaar een plaatje aan de muur. Als je kunst verzamelwaarde heeft, dan worden er speciale methodes en materialen gebruikt om het duurzaam te maken. Deze voordelen hebben meer waarde.

Lijstenmakerijen die op maat inlijsten bepalen hun eigen prijzen; er is geen standaard prijs. Wees er daarom zeker van om de laagste prijzen te vergelijken, en dan niet alleen de kortingsprijzen of -percentages. Kijk ook naar de reputatie van de lijstenmaker, de kwaliteit van de materialen en de bekwaamheid, de verschillende services, en het advies zowel als de prijs. Lage prijzen staan niet altijd voor een goede kwaliteit; een enigszins hogere prijs kan een veel betere kwaliteit hebben omdat je veel meer krijgt voor je geld.

Kunst heeft geen standaard maten
Kunst kan elk formaat hebben. Foto's hebben standaard maten, en kant-en-klare lijsten zijn daarvoor gemaakt. Echter, originele kunst en kunstafdrukken - inclusief posters - zijn gemaakt in formaten die de kunstenaar of uitgever beslist; er is geen standaard. Op maat gemaakte lijsten worden gemaakt om te passen, en hebben een uitgebreide reeks met visuele effecten of unieke kenmerken.


De losse foto. We hebben voor ieder een kopie gemaakt.
Zo is hij destijds ingelijst door mijn schoonouders. Zonder passepartout. Deze foto gaat verdeeld worden onder de kinderen
Zo hebben wij hem ingelijst. Met passepartout en een heel brede lijst. Zo krijg je meer diepte en komt de foto beter tot zijn recht. Heel onze keuken hangt vol met deze lijsten en oude foto's.

Lijsten van Hout en/of Alluminium

Houten hele brede collectie. Allen uit voorraad leverbaar.

Alluminium: De Nielsen Collectie - De Smile collectie, ook Alluminium wissellijsten

Inlijsten van meegebrachte artikelen zoals:
Doeken, Posters, Handwerk,
Babykleertjes, Grafiek, Spiegels, enz.

Losse Lijsten: Restant partijen en Uitlopende Lijsten.(Tegen een zeer aantrekkelijke opruimingsprijs)

Fotolijsten: Fotolijstjes Drieluik, Tweeluik en Vierkant

Alles wordt op maat gemaakt in eigen atelier.

Houten en/of Alluminium Lijsten:
Allerlei soorten en maten, van klassiek tot modern

Ovalen lijsten in onze
collectie in bruin en goud
Recht op de draad gespannen
Recht op de draad gespannen