‘… Het is al een twintig jaar geleden dat ik de naam Van Antwerpen door kreeg van een vriendin uit Waalre.          Zo lang lijst Cees al mijn etsen in en maakt hij baklijsten om mijn schilderwerken.                                                        Altijd tot grote tevredenheid van mij en in goede harmonie.                                                                                                        Ik wil altijd dezelfde lijsten behalve als iemand speciaal om een gekleurde lijst vraagt.                                                                                                                                        De Naturel blanke smalle lijst vind ik het mooist…’

 

‘…In de winter ets ik, maar ‘s-zomers heb ik veel behoefte aan schilderen buiten.                                                               10 keer ben ik op schildervakantie geweest in Frankrijk, België en Friesland, en kwam ik terug met opgerolde linnen doeken waar Cees dan weer iets moois van maakte.                                                                                                        Etsen is meestal een reflectie op persoonlijke gebeurtenissen, ik teken eerst met potlood en pas als ik tevreden ben maak ik er een ets van…’

 

‘…Schilderen buiten komt tot stand door de natuurlijke omgeving als inspiratiebron,   maar het kan ook zijn dat ik de schetsen gebruik die ik op vakantie maak.                                                                                                                                De werkelijkheid wordt wel “naar mijn hand gezet”, het is geen letterlijke vertaling.                                                            De bomen kunnen blauw worden.                                                                                                                                                        Dit jaar waren we op Terschelling, ik ben begonnen op twee doeken van 80 x 80 cm…’

 

‘…Tja en dan Opa Jan, onze kleinkinderen hebben heel veel plezier bij de boeken van Opa Jan, dus koop ik ieder jaar een volgend deel bij Cees.                                                                                                                                                           Ook de puzzel en het memoryspel doen het goed bij onze “spruiten”…’

Voor meer informatie verwijs ik graag naar mijn website :

https://www.jeanneh.nl/

Expositie t/m 31 augustus a.s. in het Natlab in Eindhoven

https://www.natlab.nl/nl/